2010 startade min ridlärarkarriär med ponnylektioner och kort därpå började jag även ha islandshästlektioner.

Jag har haft över 90 elever i veckan på ridskola/ privatlektioner och har även under åren examinerat mig till nästa nivå, Ridlärare 2.


Min kärlek till hästarna har utvecklat mig till den jag är idag.

Jag vill öka förståelsen hos ryttare om hur viktigt det är att rida centrerat för att få en hållbar ridhäst därav uppkom min idé om att utbilda mig till human massör.


Att vara certifierad massör har skapat en större förståelse om musklernas funktion och hur vi ryttare kan använda musklerna i ridningen på rätt sätt för att det ska bli så bra som möjligt för hästen men också för ryttaren. 

En asymmetrisk ryttare med spända muskler skapar en sämre följsamhet och påverkar hästen negativt, vilket gör att utvecklingen mellan häst & ryttare hämmas. Hösten 2021 har vi utvecklat verksamheten och börjat jobba med Fascia Vibes & erbjuder djupvågsbehandling för människa.


Den tydliga snedheten hos ryttaren, tex en upphöjd axel, är bara symptom på ett annat grundproblem i kroppen. Det är mitt jobb att hjälpa ryttaren att hitta var grundproblemet är och ge rätt verktyg för att få bukt på sina problem.
Delvis för  att bli centrerad i sadeln men också ge möjlighet till mindre eller helt smärtfri kropp under,efter ridning & i vardagen.

-

Tanja Tuomi

Ridlärare och massör


Undervisat i 13år

Examinerad ridlärare 2
Certifierad massör

Fokus på sitsoptimering, ekipageutveckling, massage, kroppsmedvetenhet-/ rörelseövningar

Utbildad Ridlärare med lång erfarenhet som instruktör. Ryttarmassör

 

Som ridlärare jobbar jag med både grupp- och privatundervisning. Jag är även utbildad massör vilket ger mig en större förståelse för ryttarens anatomi under ridning.


Därmed kan jag genom undervisning och massage avhjälpa förekommande problem med ryttarens kroppshållning. Jag uppdateras med ny forskning kring ryttarens sits och går konternueligt på vidareutbildningar inom häst och människa.


Förutom ryttarens teknik, inriktar sig lektionerna på hela ekipaget.
Hästens takt- och gångartsutveckling, fysisk/psykisk lösgjordhet samt samspelet mellan ryttare och häst.