Massage i Linköping & Norrköping

 


 Klassisk svensk massage
Djupvågsbehandling

Triggerpunktsbehandling 

Koppning 

Rörelseövningar 

Stretching 

Massage med djupvåg

30min behandling 

Börjar värma upp med Klassisk Svensk Massage med härliga och avslappnande strykningar. Därefter jobbar vi med djupvågsbehandling som behandlar på djupet.  450kr

60min behandling

Värmer upp med Klassisk Svensk Massage och därefter behandlar vi med djupvågsbehandling som behandlar på djupet. Denna behandlingstid passar dig med fler problem områden.  695kr

75min behandling

Värmer upp med Klassisk Svensk Massage och därefter behandlar vi med djupvågsbehandling som behandlar på djupet. Denna behandlingstid passar dig som vill få extra av allt! Hinner behandla fler problemområden eller för dig som har problem med lymfflödet.  875kr

90min behandling

Värmer upp med Klassisk Svensk Massage och därefter behandlar vi med djupvågsbehandling som behandlar på djupet. Denna behandlingstid passar dig som vill få extra av allt! Hinner behandla fler problemområden eller för dig som har problem med lymfflödet  1355kr

Ryttare? 

Klicka här för att komma till ryttarbehandlingar

1. Har problem som återkommer?


Varför vissa  problem som smärta och stelhet i muskler återkommer kan bero på vardagen, stress, arbetsställningar, träningsupplägg eller kost. 
Det är viktigt att man tar reda på hur balansen är i kroppen och sinnet.
Skapa dig ett bra team runt dig som kan hjälpa dig med dina problem. 
Jag upplever ofta att när klinter mår bättre i kroppen och upplever mindre smärta mår de ofta bättre mentalt och kan fokusera bättre.
Problemen återkommer också ofta pga monotonarörelser, för lite rörelse utspritt under dagen, bäckensnedhet och för hög andning. 

2. Hur många behandlingar krävs för att bli bra? 


Då vill jag ställa en motfråga, hur många träningspass krävs det för att bli stark?
Det beror på.
Alla kroppar är olika. Vissa behöver gå några ggr per år för att känna sig bra i kroppen medans vissa behöver gå flera ggr per år på behandlingar.
Det beror på vad man söker för.
Projektbehandlingar är det vanligaste man bokar. Dvs bokar några behandlingar tätt för att bli av med sina problem för att sen gå underhållsbehandnling vid behov.

Det kommer man överens om med sin terapeut.

3. Hur ofta ska man gå på behandling tycker du? 


Det är individuellt! 
Har du en livstil där du tränar någorlunda varierat och mår allmännt bra. Då kan underhåll vara bra då och då för att förebygga och jobba igång flödet så man får ännu bättre förutsättningar.
Har du en livsstil som sliter på olika sätt, gå oftare. Du skapar en bättre miljö för din vävnad att leva i och det är större chans att du håller dig friskare, piggare och gladare vid kontinuerlig behandling. 

Andra behandlingsformer

Koppning


Börjar med Klassisk Svensk Massage
och avslutar med koppning.

30min 450kr

Klassisk Svensk Massage 


Boka en traditionell massage där vi jobbar med strykningar & knodningar. 
Passar för dig som vill stressa av.

30min 450kr

Djupvågsbehandling med Fascia Vibes? 

Är en ny form av behandling av fascia / bindväv, som effektivt och skonsamt ökar rörlighet och avslappning, förbättrar cirkulationen och ökar vätskeflödet.

Mer effektiv än vanlig massage och därav jobbar jag med djupvåg mer eller mindre under alla mina massagebehandlingar.

Maskinen använder 400 – 1200 harmoniska pulseringar per minut för att skapa rörelse i vävnaden. Djupvågorna går mjukt genom kroppens lager och sprids igenom stora områden, både brett och djupt. 


Vad är en triggerpunkt?
När det sker en förändring i muskelfibrer pga ett ofördelaktigt arbete för en specifik muskel på kroppen så skapas en triggerpunkt. Det menas att muskelfibrerna kontraheras, spänns och förkortars i muskelfibern. Det bildas en stramhet/ stelhet  i muskeln.  Syre och nutrition till muskelcellerna minskar och gör att denna “låsning” inte kan släppa av sig självt.

Över tid så ökar bristen på syre och nutrition och en energibrist uppstår då uppstår smärtan i muskulaturen med en ofta refererad smärtbild som följd. 

En  muskel skall vara elastisk och följsam. 


Varför massage?
En spänd muskel har brist på syre och energi. Massage hjälper till att öka blodcirkulation i muskeln som i sin tur får en ökad syresättning och är precis vad en spänd/stel muskel behöver.

Det finns en hel del positiva effekter av massage.


Koppning? 

Koppning är en gammal traditionell läkekonst som behandlar på djupet. Med hjälp av vakuum och sugkoppar skapas ett undertryck som effektivt ökar blodcirkulationen och transporterar bort slaggprodukter i bindväven. 


Stretching och rörelsövning: 
För att behålla sin rörlighet och minska sina muskelbesvär så behöver kroppen hjälp även hemma. Om man önskar så får man med sig verktyg (stretching- och rörelseövningar) hem för att hjälpa kroppen och för att slippa allt för spända muskler. 


Om fascia


Fascia har 6ggr fler nervceller än en muskel

Fascian står för mer än en tredjedel av rörelseapparaten, här sitter de flesta av våra smärtreceptorer och nästan all kommunikation i kroppen går via fascian


 Fascia finns under huden.
Omsluter runt muskler, muskelfiber, organ, celler, senor, ligament och skelett.

20% av din kroppsvikt utgörs av fascia. 

Fascia ligger i många olika lager och hyaluronsyra heter smörjmedlet som bildas vid tryck och rörelse så fascian inte klibbar ihop. 


Fascian är som en svamp, lagrar ca 7liter vatten och är i ständigt flöde. 
Om flödet avstannar eller blir försämrat
blir miljön sur och näringsfattigt kring området.
Vilket kan ske vid tex om du trillat av hästen, fått ett slag, dålig hållning, monotoniska rörelser, lite aktivitet i vardagen.

Vid dåligt flöde får du symtom som ömhet, smärta, stelhet i kroppen och oförklarlig vandrande smärta.