Massage i Linköping & Norrköping

 


 Klassisk svensk massage
Djupvågsbehandling

Triggerpunktsbehandling 

Koppning 

Rörelseövningar 

Stretching 

Öppet vardagar och helger 

Djupvågsbehandling med Fascia Vibes? 

Är en ny form av behandling av fascia / bindväv, som effektivt och skonsamt ökar rörlighet och avslappning, förbättrar cirkulationen och ökar vätskeflödet.

Mer effektiv än vanlig massage och därav jobbar jag med djupvåg mer eller mindre under alla mina massagebehandlingar.

Maskinen använder 400 – 1200 harmoniska pulseringar per minut för att skapa rörelse i vävnaden. Djupvågorna går mjukt genom kroppens lager och sprids igenom stora områden, både brett och djupt. 


Vad är en triggerpunkt?
När det sker en förändring i muskelfibrer pga ett ofördelaktigt arbete för en specifik muskel på kroppen så skapas en triggerpunkt. Det menas att muskelfibrerna kontraheras, spänns och förkortars i muskelfibern. Det bildas en stramhet/ stelhet  i muskeln.  Syre och nutrition till muskelcellerna minskar och gör att denna “låsning” inte kan släppa av sig självt.

Över tid så ökar bristen på syre och nutrition och en energibrist uppstår då uppstår smärtan i muskulaturen med en ofta refererad smärtbild som följd. 

En  muskel skall vara elastisk och följsam. 


Varför massage?
En spänd muskel har brist på syre och energi. Massage hjälper till att öka blodcirkulation i muskeln som i sin tur får en ökad syresättning och är precis vad en spänd/stel muskel behöver.

Det finns en hel del positiva effekter av massage.


Koppning? 

Koppning är en gammal traditionell läkekonst som behandlar på djupet. Med hjälp av vakuum och sugkoppar skapas ett undertryck som effektivt ökar blodcirkulationen och transporterar bort slaggprodukter i bindväven. Stretching och rörelsövning: 
För att behålla sin rörlighet och minska sina muskelbesvär så behöver kroppen hjälp även hemma. Om man önskar så får man med sig verktyg (stretching- och rörelseövningar) hem för att hjälpa kroppen och för att slippa allt för spända muskler. 


40min behandling, 420kr


50min behandling, 520kr


60min behandling, 620kr


Några positiva effekter från massage:


Ökar immunförsvaret

Minskar/tar bort huvudvärk

Minskar deprission

Minskar stress

Smärtlindrande

Positivt vid höftledsproblem

Minskad ländryggssmärta 

Bra för sitt välmående

Om fascia


Fascia är sedan 2017 klassad som kroppens största organ. Det finns under huden, omsluter runt muskler, muskelfiber, organ, celler, senor, ligament och skelett.

20% av din kroppsvikt utgörs av fascia. 

Fascia ligger i många olika lager och hyaluronsyra heter smörjmedlet som bildas vid tryck och rörelse så fascian inte klibbar ihop. 


Fascia har 6ggr fler nervceller än en muskel

Fascian står för mer än en tredjedel av rörelseapparaten, här sitter de flesta av våra smärtreceptorer och nästan all kommunikation i kroppen går via fascian


Fascian är som en svamp, lagrar ca 7liter vatten och är i ständigt flöde. 
Om flödet avstannar eller blir försämrat
blir miljön sur och näringsfattigt kring området.
Vilket kan ske vid tex om du trillat av hästen, fått ett slag, dålig hållning, monotoniska rörelser, lite aktivitet i vardagen.

 
Dina symtom blir ömhet, smärta, stelhet i vissa områden i kroppen.

20200403_153631
20200509_101222